24. Ročník Trampské soutěže TRASA

2. místo v kategorii Trampská tvořivost, Jana Mizerová – Froschka: IndiánAhoj kamarádi, z TRASY se nám postupně stává trampská pěknice v nejlepších letech, a za to patří dík hlavně vám všem, kdo pomáháte tradici udržet a posíláte nám své výtvory. Pro vás všechny i ty, kteří ještě svoje síly s ostatními v TRASE nepoměřili, máme zprávu, že se rychle blíží uzávěrka dalšího ročníku soutěže. Najděte si proto chvilku mezi zimními radovánkami a podívejte se, jaké pěkné snímky anebo výrobky máte za poslední rok doma nashromážděné. Jako každý rok na vás čekají pěkné malované ceny a vyhlášení výsledků o posledním květnovém víkendu během slavnostního ohně TRAPSAVCE, o kterém se také můžete dočíst více na stránkách Trampského magazínu.

PROPOZICE SOUTĚŽE:
Trasa je fotografická a grafická soutěž zaměřená na téma trampingu a přírody. Pro letošní rok je vyhlášeno 6 kategorií. Do KAŽDÉ z nich můžete poslat max. 3 příspěvky, tedy celkem můžete přispět až 18 dílky.

Příspěvky do soutěže je třeba poslat jak elektronicky (delší strana fotografie by měla mít minimálně 1600 px) na e-mail trasainfo@googlemail.com, tak poštou (v rozměru minimálně 13 × 18 cm) na adresu Iva Pohunková, Dvorecké náměstí 4, 147 00, Praha 4. Papírové fotky budou pro budoucnost zachovány v archivech Trampského muzea a autorům se nevracejí. Proto také prosíme o co nejlépe vytištěné fotografie, zpracované ideálně ve Fotolabu. Do kategorií Trampské grafiky a tvořivosti stačí pouze fotografie vašich dílek, není třeba posílat přímo placky a předměty jako takové.

Kategorie I.: Brdy jsou nejhezčí světadíl
Tato kategorie je vyhrazena pro zobrazení krajiny, trampských míst, vandrů, potlachů a všeho dalšího, co je na Brdech k vidění.

Kategorie II.: Trampové
Do této kategorie patří fotky zvěčňující trampy a jejich vybavení, nástroje pracovní i hudební, nože, svačiny, bágly, domovenky, krosničky, usárny, kánoe, koráby a podobné.

Kategorie III.: Zbytek světa
V této kategorii svoje místo najdou fotografie krajinek, kytiček, východů a západů slunce, hor, ledovců, jeskyní, srubů a všeho ostatního nač popatřilo oko trampovo v širém světě.

Kategorie IV.: Retro
Do této kategorie zařazujte skeny starých černobílých fotografií (o originály těchto relikvií Vás nechceme připravit) nebo diapozitivů pořízených do roku 1995 a jejich vytisknuté kopie. V kategorii bude oceněno pouze první místo.

Kategorie V.: Trampská grafika
Tato kategorie je určena pro novoročenky, zvadla, kresby a jiné grafiky s trampskou a přírodní tématikou.

Kategorie VI.: Trampská tvořivost
Poslední z kategorií je tu pro „trojrozměrné“ předměty (stačí poslat jejich fotografie) – placky, camrátka, ceny ze soutěží na ohni, řezby a všechno ostatní, co pro potěchu oka umí vytvořit trampské ruce.

Pro více informací a různé aktuální sdělení, můžete kouknout na web: http://trasa.webnode.cz/.

Na vaše dílka se těší tým organizátorů Kawi, Višňák a Waki

A na závěr několik ukázek z loňského ročníku TRASY:

1. místo v kategorii Zbytek světa + hlavní putovní cena Dědek Trasák
Peter Pintér – (F)Otep: Hmly v Komovách

1. místo v kategorii Retro, Bohumil Drmla – Bátožník: Na skále nad Starou řekou

Peter Košický – Sancho: Tradicionalisti

Bohumil Drmla – Bátožník: Dewi, Vlčák a Špacír na cestě ke Žloukovicům, červenec 1967

Jana Mizerová – Froschka: Geronimo

1. místo v kategorii Trampové, Peter Pintér – (F)Otep: Oheň T. O. Veselý býk

1. místo v kategorii Brdy jsou nejhezčí světadíl, Miroslav Dvořáček – Dub: Padrťské rybníky – Zrcadlo

2. místo v kategorii Brdy jsou nejhezčí světadíl, Stanislav Khol – Pavouckej: Šupácký ráno

Peter Košický – Sancho: Kvintet - kategorie trampové

Michaela Godálová – Plamienka: Lupi - kategorie trampové

Štěpán Hašek – Jmelí: S usárnou na Zakarpatské Ukrajině - kategorie zbytek světa

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
19227107
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.