35 let Sekvoje - Mlejn plnej trampských písniček!

Měli ještě před vojnou Olda Dolejš a Pavel Hurt, když se domluvili, že až se z ní vrátí, založí spolu trampské hudební duo. Dva roky uplynuly, chlapci se v září 1981 vrátili a duo Sekvoj bylo na světě. Netrvalo dlouho a přidala se zpěvačka Hanka Řeháčková a hle, byla tu trampská kapela téhož jména. Je to už pětatřicet let a je na co vzpomínat. A na výročním koncertě Sekvoje 3. prosince 2016 v pražském Mlejně se určitě bude vzpomínat hodně...
Během těch let prošli kapelou jako řádní členové tři chlapci, z nichž o jednom všichni víme, že ho už nikdy neuvidíme, a pět děvčat, která by naopak měla ve Mlejně se Sekvojí vystoupit. Dnes tříčlenná kapela se totiž vedle současného obsazení (Olda, Pavel a Emil Pinďa Makal) představí i v několika retro sestavách a uvítá na scéně hosty. Hudební předchůdce skupiny budou reprezentovat bardové Béďa Šedifka RöhrichVojta Kiďák Tomáško, za následovníky pak Sekvoji povinšují trampské kapely LístekVětrno.
Bohatý program výročního koncertu zahájí úvodním slovem moderátor Milan Belmondo Plch, aby se všechno stihlo, již v 18 hodin. Vedle nastíněného bohatého programu se totiž počítá i s jam sessionem, v němž se dostanou ke slovu i nástroje a hlasy diváků, kteří budou mít chuť se Sekvojí, při jednorázovém značkovém pivu Sekvoj slavit o něco déle.

Ahoj ve Mlejně!

P.S.: Vstupenky si můžete zajistit již teď a to ZDE.

SEKVOJ - písnička Ženská

Porta 1986 – Olda Dolejš a Hanka Řeháčková v Plzni (Foto archiv)Porta 1986 – Olda Dolejš a Hanka Řeháčková v Plzni (Foto archiv)

Restarace U vodárny, 2009, písničku Nouzová kolonie zpívá její autor Jaroslav Řehoř. Zleva: Olda Dolejš, Pavel Krumphanzl, Jaroslav Řehoř (+2010) a Pavel Hurt (Foto Rejka Balcarová)

Studio Good Day Records, 2009: dotočná Země na obzoru, zatím posledního alba Sekvoje. Zleva: Mirek Burian (+2011), Pavel Hurt, Jiří Mašek – GDR, Pavel Krumphanzl, Cimbura, Karolína Skalníková a Olda Dolejš (Foto Pavel Krumphanzl)

Břevnovský Březňák 2014, současná sestava. Zleva: Emil Pinďa Makal, Olda Dolejš a Pavel Hurt (Foto Lenka Živná)

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
513816
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.