Dohoda o budoucnosti ZLATÉHO DNA

V úterý 11. března se u Rosti Čapka v brdské vísce Chouzavá uskutečnilo setkání trampů s ředitelem Správy lesů KCM Ing. Milanem Vondřejcem, ing. Ladislavem Šimerdou a vedoucím LS Dobříš panem Kocourem, aby se definitivně domluvilo, co dál se Zlatým dnem.
Z trampů se jednání zúčastnili: Fredy z T.O. Paběrky, Klondajk z T.O. Lousiana Tigers, Zuzana z BHD, Dowdy z T.O. Panda, Chose z BHD a Tony za redakce Trampského magazínu.cz, Puchejře a Brdské vločky.
Samozřejmě, že nebylo možné zastoupit úplně všechny brdské trampy, což jsme na tomto setkání řekli. Nicméně jsme se mohli opřít o názor velkého množství kamarádů a kamarádek, se kterými jsme Zlaté dno probírali na slezinách, nebo přímo na Zlatém dně. Taktéž i díky celé řadě připomínek a návrhů došlých mailem, nebo napsaných v trampských diskuzích.
Po zhruba hodinové výměně názorů a představ co dál, bylo domluveno následující:

1) Lesní správa v nejbližší době odveze ze Zlatého dna hromady větví a dalšího dřevního odpadu a rozježděné koryto potoka upraví zpět do přijatelné podoby.

2) Prostor Zlatého dna zůstane částečně neosázen a nebude také zaplocen do oplocenky.
Zlaté dno si proto osází trampové sami a to tak, aby zůstal volný prostor pro případné smutečky.

3) Lesní správa věnuje tři dubové kmeny, které budou vztyčeny místo poražených smrků a na které se zavěsí stávající placky a samozřejmě na ně bude možno věšet i placky nové.

4) Zůstane umožněn tradiční přístup od Hladovky a to i přes nově osázené prostory mezi Zlatým dnem a Hladovkou.

Svoji představu návrhu tří vztyčených sloupů, se kterým přišel Robin Renelt, nakreslil Mates z T.O. Paběrky. Samozřejmě jde jen o jeden z návrhů, jak by ty tři dubové kmeny na Zlatém dně mohly vypadat, ale protože jde o návrh kreslený, tak ho rádi na TM zveřejňujeme.

Co ještě k samotnému setkání dodat?
Ocenili jsme snahu a vstřícnost Správy lesů KCM o maximální možnou nápravu na Zlatém dně a to s tím, že si uvědomujeme, že kemp se nachází na jejich pozemku. Rovněž z jejich strany zazněla upřímná omluva s vysvětlením, že jim nebylo známo, až jak moc je Zlaté dno pietním místem a že je věnováno padlým a popraveným trampům 2. světové války.

Děkujeme Rosťovi Čapkovi (výrobci známých hudebních nástrojů) za jeho usilovné zprostředkovatelské úsilí, tedy jak se dnes moderně říká za roli mediátora a poskytnutí neutrálního prostoru k setkání, a dále jeho mamince Jarce Čapkové (příznivci původních Schovanek jistě uroní slzu dojetí při vzpomínce na zakládající sestavu této jedinečné dívčí country kapely) za plný stůl výborných pochutin a slaný dort s brdskou vločkou.
Poděkování patří i všem trampům a trampkám, kteří v uplynulých dnech pomohli s uklízením na Zlatém dně, napsáním svého názoru nebo nabídkou pomoci…

Brigáda na Zlatém dně
V průběhu jara se uskuteční brigáda, na které budou vztyčeny tři dubové kmeny, opravena mohyla a provedeny další nezbytné práce. Kdo by se chtěl těchto prací zúčastnit a svojí pomocí přiložit polínko do společného ohně, protože to bude práce „jak na kostele“, tak ať se ozve komukoliv z nás co jsme byli v Chouzavé, nebo na redakční mail Trampského magazínu.

Další články týkající se ZLATÉHO DNA:

Legendární brdský camp ZLATÉ DNO byl zničen

Kdo byl Generál Jerry Packard

Skácené dějiny českých trampů (vyšlo na Mf Dnes)

Trampské setkání a úklid na Zlatém dnu

ZLATÉ DNO bylo obnoveno

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1229315
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Paddy
Díky všem kamarádům a kamarádkám, kteří pro druhé kamarády něco dělají. Bez udržování památek z minulosti a vzpomínek na historii nebudou trampové ničím. Ahoj Paddy
T.O.OTVORENÉOKO
V POSLEDNEJ DOBE NAD V MALÝCH KARPATOCH NAD BRATISLAVOU VYPÁLILI PSEUDOMAFIÁNI POTOMKOVIA STARÍCH KOMUNISTOV SKORO VŠETKY TRAMPSKÉ "BÚDY" ROKY BUDOVANÉ V MAJESTÁTNOSTI KRÁSY A OPTIMIZMU,ALE V SKROMNOSTI,LEBO SI UVEDOMOVALI ŽE SÚ IBA NÁVŠTEVNÍKMI A NIE MAJITEĽMI TEJTO KRÁSNEJ KRAJINY!!! CÍTIME S VAMI A PRAJEME VÁM ABY STE ZÍSKALI NIE MAJETOK ALE PRIESTOR KTORÝ VÁM PATRÍ PRÁVOM NAJVYŠIEHO...MAJITEĽA TEJTO PLANÉTY. VAŠI KAMARÁTI T.O.OTVORÉ OČI
chosse
Zlaté dno znavu vyclaimováno
Dnes ,18.3.ve 14 hod.jsme na Zlatém dně dohodli s panem Kocourem na podrobnostech co se týče hranice oplocenky nově vysázené školky po těžbě,kde bude přístupová cesta,a na způsobu,kdy a jak nám budou dodány dubové kmeny.Po víkendovém větru sice popadalo pár stromů za potokem,ale snad to do dohodnutého termínu stihnou odtěžit.
václav burle, Vene
Doufám, že jste se na schůzce domluvili i na těch ostaních campech, které jsou ve značném množství nejen v této lokalitě, ale i všude na Hřebenech, v Brdech. Měli lesáci k nim nějaké výhrady?

Jenže ti Mansfeldové jsou zde v Brdech dva - Opočenští a Zbirožští...

Ale to by bylo na jiné a hodně dlouhé vyprávnění.
Sgt Mirko Trubka
Díky všem za vaši snahu, občas tam také jezdíme s válečnými džípy, a jestli dáte vědět kdy se tam bude něco obnovovat, tak nás tam pár může přijet. Klukům z klubů dám vědět.
Dan Vávra-Tatranka
Ano-i já se mírně řečeno pozastavil nad nápisem článu v novinách jak \"Rakouská šlechta zničila trampům památník\". A srovnání s Lidicema a Ležákama??? Nemám slov...Mohli nás ovšem na těžbu upozornit cedulí, ví se to 10 let dopředu.(Decenium-plán těžby). Za komunistů se to nestalo, les nebyl v mýtnim věku.A doposud ohniště nesplňovalo bezpečnostní požadavky a táboření bylo ilegální.A tak ten dělník vlastně nechtěně prospěl věci.Bude to tam bezvadný-díky kamarádi za iniciativu.Tatranka T.O.Furt Lazar
Doga, S.C.R.D
Ahoj,

dobrá zpráva. Mám jednu prosbu na Tonyho. Dejte tuhle dohodu i na vědomí MF Dnes, když o tom referovala a taky by stálo za to, aby jí přednesl Tony v Country radiu v Ozvěnách. Chybu může udělat každý a myslím si, že nám lesáci vyšli vstříc víc než bych očekával. No a na konec, termín brigády mi pošli, Tony, na mail, díky všem, fakt supr práce..
Doga S.C.R.D.
zden
Toto jsem přečetl velmi rád a mám z toho dobrý pocit.Přece jenom nejsme obklopeni jenom lhostejností a touhou po groši