Křest CD ŠEDIFKY A PŘELETKY

Jak už bylo zde, na Trampském Magazínu, vydalo plzeňské vydavatelství Avik nové CD s názvem Šedifky a Přeletky. Na pátek 8.12. bylo stanoven termín křtu v plzeňském Moving Stationu, což jsou krásně zrekonstruované prostory poloviny Jižního nádraží Plzeň.
Pořadatelem koncertu byl Jirka Sláma – Seno a je velmi potěšitelné, že vyprodáno bylo už dlouho před jeho zahájením.

Dan Zita, Přemek Haas, Béďa Šedifka, Přelet MS.
Foto: Guri

Samotný koncert, uváděný Přemkem Haasem zahájily Přeletky, tedy skupina Přelet MS. Po skončení svého bloku ale neopustila pódium, naopak se k ní připojil sám Béďa Rörich – Šedifka se svou kytarou, Dan Zita s baskytarou a Přemek Haas zasedl k bicím.
Na repertoáru byly písničky jak z nového CD, tedy méně známa trampská klasika, tak i ty nové a novější, z tvůrčí dílny Bédi Šedifky a Přemka Haase.

Foto: Guri

Součástí koncertu byla i krátká přednáška, na níž Přemek připomněl nejen blížící se výročí 100 let trampingu, ale i výročí založení Šedifkovy T.O. Komáři a navíc cca 120 -ti tisícileté výročí, kdy se první trampové vydali z Afriky kolonizovat Evropu a které údajně připadá na příští rok.
Těsně před přestávkou došlo i na křest, který se konal za účasti většiny účinkujících, hejtmana pana Bernarda, náměstka primátora Petra Náhlíka – Vokouna, předsedkyně Nadace 700 let města Plzně Hany Švábové, samozřejmě vydavatele Jirky Slámy – Sena. Škoda jen, že chyběl Miki Ryvola, který se na desce také výrazně podílel, a to nejen hudebně, ale i graficky.

Foto: Guri

Po přestávce, během níž se všichni mohli občerstvit v baru i zakoupit CD, nejen to nejnovější, ale i další z produkce Aviku a trampské publikace, pokračoval koncert dál, až do závěrečného finále, spojeného s focením účinkujících vleže před publikem.
Poté se diváci vesměs s rozešli do svých domovů a Šedifka se s přáteli přesunul do baru, kde obsluha přislíbila nechat otevřeno až do 23:00. Byly důvody k oslavě. Tím prvním bylo samozřejmě křtěné Cd, ale byl tu ještě jeden. Necelou hodinu před začátkem recitálu dostal totiž jeho pořadatel Seno zprávu, že se mu právě narodila vnučka Anička.
Na stůl putovala láhev irské Jamesonky, Šedifka se chopil kytary a hrál. Nikomu se domů nechtělo, a to ani obsluze, takže až kolem druhé hodiny se tato nenadálá zpívaná začala rozcházet. Obsluha se se Šedifkou loučila jen velmi nerada.
Nezbývá, než důkladně pokřtěnému CD popřát hodně spokojených posluchačů a malé Aničce jen to dobré na tomhle světe!!!

Přelet MS - "Přeletky"
Foto: Guri

Závěrečné focení muzikantů s diváky...
Foto: Guri

--------------

Noční sejšn na počest v čase koncertu narozené vnučky Aničky.
Foto: Hafran

V objetí novopečené fanynky Markétky Lazarové...
Foto: Hafran

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1151538
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.