Nová vydání komiksů MARKO ČERMÁKA

Třetím svazkem (sv. 1 Tajemství Velkého Vonta a sv. 2 Modrá pětka na stezce dobrodružství) nové edice kreslených příběhů nazvané „Klasické komiksy Marko Čermáka“ je čerstvě vydaná kniha Walitaka z nakladatelství Václav Vávra v podobě krásné vázané barevné publikace formátu A4. Samozřejmě na kvalitním křídovém papíru.
Komiks obsahuje všechny čtyři příběhy trampsko - indiánského oddílu, jehož náčelníkem je právě Walitaka a to: Walitaka, Walitaka II – Pahorky, Walitaka III – Zimní tábor a Walitaka IV – Peřej velkého kalumetu.

Například v druhém příběhu se naši hrdinové připletou do trampských manévrů Severu proti Jihu a i podobnost Pahorků s Brdy není náhodná, jak dosvědčují skutečné trampské campy, na kterých se děj odehrává…
Holt se nezapře, že i autorem scénáře je Jiří Macek – Čiksika, Markův spoluosadník i spoluhráč v kapele Paběrky a zároveň i aktivní woodcrafter.
Je moc dobře, že se nakladatelství Václav Vávra rozhodlo i v této době, která podobným vydavatelským počinům příliš nepřeje, přijít s touto komiksovou řadou a doufám, že další díly budou následovat co nejdřív. Nejen pro mne jde o krásné ohlédnutí za dobou, kdy právě kreslené příběhy Marko Čermáka byly součástí toho všeho krásného, co nás postupně nasměřovalo do lesů.
Děkuji!

V případě zájmu jsou všechny tři dosud vydané komiksy Marko Čermáka k dostání ZDE.

Michael Antony - Tony

Scan obálky: Stanislav Dlouhý - Hadži

V útulném prostředí El Torra vzniká většina Markových komiksů a ilustrací.
Foto: Michael Antony - Tony

Od prvního nákresu až k vydané knize vede dlouhá cesta, ale výsledek stojí za to.
Foto: Michael Antony - Tony

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1813151110
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.