Odešel Eduard Alexy LEXO - kamarád a kreslíř

V úterý 28. února zemřel ve věku nedožitých 83 let slovenský kamarád Eduard Alexy - Lexo. Moc jsem si Lexa vážil, protože šlo o člověka chytrého, kamarádského, s obrovským smyslem pro humor, velkou dávkou životního optimismu a který i v tak vysokém věku zůstal vnitřně mlád. Nikdy jsem ho neslyšel si postěžovat a jeho pravidelné pohlednice a dopisy byly příjemným osvěžením. Patřil mezi ty „šedivé“ kamarády, kteří jsou mi příkladem v tom, jak se má důstojně prožívat stáří.
Lexo byl zároveň jedním z nejznámějších trampských ilustrátorů a jeho kresby a hlavně kreslený humor se objevil v mnoha trampských časopisech - v jeho domovském Trampském spravodaji, Puchejři, Severce, Wigwamu, Pagode, Sem - Tamu, Saloonu, Brdské vločce, Trampovi, Vandru - ilustroval trampské povídky, knížky i kalendáře a vždy z jeho kreseb sálal vzácný laskavý humor a přátelský pohled na svět.
Bude nám chybět…

Michael Antony - Tony

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
142211175
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Mako
Ahoj Lexo.
Aki
I když jsem se s Lexem osobně setkala jen jednou,bude mi chybět.Dříve než jeho samotného jsem znala jeho jedinečné kreslené vtipy,které by bylo škoda překládat do češtiny. Byla jsem překvapená,když jsem se dozvěděla,kolik mu je let,jeho elán ani vzhled tomu neodpovídaly. Věřím,že bude rozdávat humor a dobrou náladu i tam nahoře.
Waki
Lexovy kreslené vtipy byly opravdu jedinečné a vždycky z nich bylo vidět, že Lexo duší zůstal mladý a plný radosti ze života. Máme se od něj navždy co učit!