Písnička na víkend: DEN PRAMENŮ / Lístek

Videozáznam této písničky byl natočen teprve minulý týden a to na společném večeru Lístku a Bédi Šedifky v plzeňském Hifi - klubu, v pořadu Stopy sešlapaných bot.
Den pramenů je jednou z nejznámějších písniček Lístku a je podle ní pojmenováno i jejich druhé CD z roku 2004 (a zatím stále poslední, ale snad se to v dohledné době změní), které bylo nominováno na cenu Anděl. Což je zajímavost, která časem upadla v zapomenutí a i já jsem si na to vlastně vzpoměl až při psaní těchto řádek.
Autorem písně je kapelník Zbyněk Zatloukal a co se týče kapely, tak ta se představí v úvodu videa:).

Tony

Lístek na soustředění u Bédi Šedifky v kraji Kornatické riviéry. Na fotografii chybí Alva, který se zrovna někde toulal po lese.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
61821520
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Radek Polívka
To by bylo právě pěkný, deska by byla maximálně jedna a anděl jistej, bez ňákýho stresování s nominacema.
Belmondo
Je to jen nepřesnost. Nominaci, tedy postup mezi tři nejúspěšnější za rok 2004, Lístek nezískal. Nicméně dva hlasy akademiků v 1. kole ano. V 1.kole každý z hodnotitelů bez udání pořadí hlasuje pro dle jeho názoru tři nelepší desky roku. Po součtu hlasů od všech se do nominací na Anděla dostanou tři desky s nejvyšším počtem bodů.
Žánrová cena Trampská píseň&osadní sbory by neměla šanci na život. Cena se uděluje za desku a upřímně (a sám z toho nemám vůbec žádnou radost)by nebylo z čeho vybírat. Kolik kvalitních a zajímavých desek trampské muziky se za rok podaří vydat? Navíc kolik zcela nových zajímavých trampských kapel se od nástupu trampské vlny Magisonu, Tempa di vlak, Přístavu, Falešné karty a Lístku se objevilo? Snad letos Choroši...
Radek Polívka
Tak to je nějakej renonc s tim Andělem. CD Den pramenů určitě nebylo nominováno \"na cenu Anděl\". Autor asi myslí žánrovou cenu Folk & country, ale bohužel ani na tu... Pročež z tohoto místa vyzývám redakci: požádejte Anděla o vytvoření žánrové ceny Trampská píseň & osadní sbory a staňte se jejím odborným garantem!

Vítězslav Lazecký
Moc hezké.Více takových.