Písnička na víkend: JÁ ZAS JAK DŘÍV (Kamelot)

Legendární sestava KamelotuPísničkou na víkend se vrátíme do roku 1994, kdy Kamelot nahrál na oblíbené Oslavce klip, který svým nenapodobitelným způsobem nazpíval Bůček.
Letos oslavil Roman Horký svoje padesátiny a předloni se na velkém, vzpomínkovém koncertě v údolí řeky Oslavy pod hradem Ketkovákem představila skoro celá původní kapela. S touto „legendární“ sestavou také odehrál sérii velmi úspěšných koncertů.
Už 32-letá historie Kamelotu se začala psát v Brně v roce 1982, kdy u zrodu stál Roman Horký a Radek „Bůček“ Michal. To už měl Roman za sebou cestu brněnskými kapelami, mimo jiné Karabinou, Wanailonem a zastáveckými Trosečníky. Psát o slávě a úspěších Kamelotu, počtech vydaných alb a rozebírat spolupráci z posledních let s více či méně komerčními umělci, by bylo nadlouho. Naštěstí Roman Horký stále zůstává skvělým muzikantem a člověkem, který nepohrdne hraním u ohně a vrací se k tomu, na čem vyrostl.

Linda

Pegin 2014

Píseň Já zas jak dřív nazpívala původně na své LP skupina KTO. Český text k písni I Found My Way od Michaela Whitakera pro KTO napsal textař Ronald Kraus.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
11201212
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.