Písnička na víkend: NA CESTÁCH (Carramba) plus pozvánka na Babické písničky 2016

Dnešní písnička, krásná vlaková Na cestách, přišla na svět někdy v roce 1990, kdy se v Ústí nad Orlicí pořádala Trampská porta. Autor naprosté většiny textů a hudby Českotřebovské Carramby, Petr Kolumbus Skalický, byl v té doby zrovna muzikantsky bezprizorní a tak se nechal přemluvit, ať zkusí něco sám. Napsal pár písniček a mezi nimi i tuhle. V roce 1995 poskládal kapelu, která hrála ve složení:

Dana Dafne Straňáková – basa, zpěv
Mary Frühaufová – zpěv
Láďa Casey Kubišta – sólová kytara, zpěv
Petr Kolumbus Skalický – kytara, zpěv

V té době také vzniklo zatím jediné CD, které svými aranžemi obohatil i výborný třebovský foukačkář Víťa Příhoda. Dnešní Carramba se smrskla na trio Dafne, Casey a Kolumbus. Kapela je to poměrně nesoutěživá, o to více ale hravá. Hodně hrají na chajdách a u ohňů, můžet se s nimi vidět na menších akcích převážně ve východních Čechách. Nejvíc si podle Kolumbových slov váží hraní na Letokruzích v roce 2014 a užívají si hraní všude tam, kde jsou Brňáci.
První dubnovou sobotu budou hosty Babických písniček. Tento báječný festival se koná již 47.sezónu v Babicích u Rosic a kromě Carramby můžete na jednom pódiu vidět třeba i Mikiho Ryvolu a Béďu Šedifku. Ještě pár lístků zbývá, takže neváhejte!!

Carramba na Letokruzích – zleva Dafne, Casey, Kolumbus

Hraní s Béďou Šedifkou

Všech 93 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
151071216
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.