Písnička na víkend: NEZRALÉ MALINY (Kapitán Kid)

Nostalgická písnička Kapitána Kida a když jde o tu nostalgii, tak přidávám i archivní fotografie z Kidova života, tedy z časů „malin nezralých“.
Nahrávka je z roku 1985, z plzeňského portovního Lochotína a myslím, že atmosféra tehdejšího vystoupení zachytila dost dobře…

Těch vašich her a malin nezralých,
těch by vám líto mělo být,
všech orlích per, tras na sever a jih,
a dívek, co jste mohli mít,
těch prvních ňader, prvních polibků,
všech zatím nepoznaných cest,
lézt ještě jednou přes plot pro kytku
a odpovědnost za to nést.

A pár fotografií z časů "malin nezralých"

Kapitán Kid jako Ota Fink - pozdější románová postava z mnoha Kidových detektivek.
Foto: Archív Freda Velinského

Podařilo se, že krásnou dámu jsem nabalil já; byla z Liberce, jezdil jsem pak za ní na kole o víkendech, potrampsku přespával v lese v Lidových sadech… a když nám nějaký čas nato zrušili výrobu ve strašnické „ogarce“ a rozehnali nás do všech stran, odešel jsem z Prahy do Liberce za svou láskou – která se se mnou týden nato rozešla. A to jsem pro ni napsal nejmíň tři písně. C’est la vie!
Kapitán Kid

Foto: Archív trampského časopisu Puchejř

Několik okamžiků po slavné Destrukci Fort Hazardu, kdy Kapitán Kid zinscenoval „vojenskou přepadovku“, která překvapeným osadníkům Fort Hazardu oznámila, že se jejich osada dostala do nově vzniklého vojenského pásma a začala navrtávat do základů budovy díry pro vložení dynamitu. Kapitán Kid schován v lese vše pobaveně sledoval..
Foto: Kronika T.O. Zlatý klíč

V roce 1973 se Kapitán Kid stal scénáristou a režisérem filmu Konrád z Vechty, který se natáčel na Helfenburku. Sám si v něm zahrál i jednu z rolí.
Foto: Archív trampského časopisu Puchejř

Desáté výročí osady Island. Pod oslavnými nápisy stojí osada Zlatý klíč - Kapitán Kid zblízka obdivuje dar Zlatoklíčáků - svoji bustu.
Foto: Kronika T.O. Zlatý klíč

S Mikim Ryvolou a Malou Sašou v redakci Portýra...
Foto: Michael Antony - Tony

Kapitán Kid na Trampské portě v Ústí nad Labem.
Foto: Jindra Šrejber

Všech 101 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
101219620
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.