Písnička na víkend: PANE BOŽE VOD TÝ LÁSKY ZACHRAŇ NÁS (Miki Ryvola, Pavel Zajíc, Jim)

Tuhle písničku napsal Miki Ryvola v roce 1971. A normální chlap k ní asi musí postupně dospět. Nemůžu si stěžovat (no, nemůžu, no) co se mého manželství týče, ale je fakt, že za svobodna jsme ji zas tolik nehrávali, natož v pubertálních letech, kdy „Outlej pas a dlouhej vlas, hubičky zas a zas“ byly usilovně vyhledávány, klec neklec…
Je potřeba, aby chlap jednou za čas ulevil tomu svému manželskému srdíčku a pokud je to spojeno se zpěvem téhle písně, mohlo by se to líbit i našim ženám. A co jsem si tak na slezinách a u ohňů všimnul - líbí se jim ta písnička taky.

Tak jsem si tady ulevil: „A bum a spadla klec…“:)

.

Video je záznamem z koncertu ve Staré stodole v roce 2009:

Fotografie: Karel Pazderka

Všech 116 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
314813
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Pavel
Kde jsou kozy nebo gumy, visí ve vzduchu průser. Pavel
Pavel
OK. Pavel
Willy
Když se ženil můj dobrý, tehdy velmí mladý kamarád Tom, tak se jeho svatební obřad odehrával na Staroměstské radnici. Jakmile se všichni účastníci přesunuli před budovu samozřejmě vzbudili zájem i spousty lidí čekajících na produkci orloje.
Kromě jiných svatebních taškařic jsem zde Tomovi zahrál právě tuto píseň. Ve svých osmnácti letech jsem si před tak velkým publikem při zpěvu poslední sloky ... jsem akorát tak starej, abych vám radu dal ... najednou uvědomil, jaký jsem to vlastně holobrádek a přímo ukázkově zčervenal a i hlas mi začal tak trochu skoro až pubertálně přeskakovat.
Vždycky, když dojde na ...dlouhej vlas, outlej pas ... vzpomenu si na to, i když už je to strašně dávno ;-).