Písnička na víkend: VELIKONOCE LAMPÁŘE TONYHO (Wabi Ryvola)

Schválně řekněte, jakou jinou písničku bych sem mohl dát i letos před Velikonocemi, než VELIKONOCE LAMPÁŘE TONYHO, podle kterého si i padre svoje večerní zvony šteloval? Navíc jde o živou nahrávku a díky tomu si v 2:55 minutě můžeme vychutnat okamžik Wabiho zapomětlivosti textu s procítěně proneseným úlevným slůvkem: „Krucinál“.

Co se týče klipu samotného, tak ten mě moc nezaujal, ale písničku jsem si poslechl s chutí a moc rád.

Von na knoty a různý jehly zvlášť měl krabičku
od firmy Cron Brothers co maj hada na víčku
předpisy měl za ta léta služby v malíčku
a od vajglů a petráků měl cejtit pravičku…

Foto z archívu Saši Ryvolové

Všech 123 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
411162214
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Fery
Vzpomínám na Náměšťskou placku někdy začátkem osmdesátých let. Chybička v textu i akordech byla, ale byl to Wabi!
Jirka
Jen bych chtěl upozornit na to, že Wabi ve chvíli kdy říká krucinal zapomněl akordy nikoliv text.
Bumbác
Nezapomenutelný hlas Wabiho..... ryvolovky jsou nesmrtelné.... díky za připomenutí...

Tyhle Wabiho výpadky si pamatuju z holešovické Malé scény...:-)
Čiksika
K Tonyho poznámce níže o velikonočních trampských písních: Opravdu jich moc není. Prohledal jsem všechny texty v počítači a našel jsem už jen „Jak zachraňovat babičky na přechodu, tuláka na velikonočním pochodu“ a „od Velikonoc až do Dušiček vaříš mi svůj otrávenej čajíček“ v Písni z Bobří hráze. A přitom jsme na rozdíl od Vánoc trávili každé Velikonoce na vandru …
Čárlí
Hm, u posledních pár ohňů byla jediná kytara ta moje ... úspěch slavili Kryl a Kubišová (v mém vyprávěcím podání lahůdka, cha). Kryla chtěl i borec v hospodě u Rychmburku, asi je teď zase nějaká pitomá doba či co. No a předtím mladý hráli Kluse ... Nějak se nepamatuju, že bych si v poslední době (rok, dva?) s někým zahrál jinou trampskou muziku než Ryvoly a Hoptropáky - ještě možná tak nějaký Zelenáče, pokud je uznáme za trampskou kapelu (jakejsi TV pořad ve mně nechal nesmazatelnou vzpomínku, jak si Vyčítal stele v bahně na poli vedle krásnýho lesa, protože v lese byla moc tma na natáčení, jakože furt chodí vandry, ólalá).
Viky
Tam co jezdím se hrají Georgovky (Falada)a neb od Pepika Dobeše,a taktéž je zná pár lidí páč nebyli některé z nich vůbec vydány,jsou nádherný a hoděj se nejen k ohni ale i k trempským večerům!!:-);-)
Boko
Tam kde jezdim se hraji jen swingovky a stare trampske a z reproduktoru mi ted hraji Stare pusky :-) Neco noveho bych chtel slyset z toho duvodu, abych se presvedcil, ze tento zanr neni mrtev.
Tony
A ty k těm ohňům nejezdíš?:) Co se týče nových trampských písní, tak to by bylo na dlouhý povídání - jsou a nejsou. Čekám na nové dobré trampské kapely, které tu pochodeň potáhnou dál a mezi tím postupně zanikají kapely, o kterých se říká (už dlouho), že patří mezi ty mladé... Potom jsou tu dobří trampští muzikanti, kteří píšou dobré písničky, ale ty písničky znají jen jejich kamarádi a kamarádky...
Boko
No, je pravda Tony, ze by tady mohly byt i nejaky novejsi zonky. Stary slagry vetsina lidi zna, ale je vubec neco noveho v teto branzi? Docela bych se i rad dozvedel, co ted frci za novoty u vohnu.
riki
Pěkný,ale nebylo to tam už loni? Inu.pro velký úspěch nutno zopakovat.
Tony Avalon
Máš naprostou pravdu, Riki. Ale znáš ještě nějakou jinou hezkou trampskou velikonoční? Pokud jo, sem s ní, bude příště:)
marshal
Perfektní, Tony. Děkuji Olda Marshal