Písnička na víkend: VODY YUKONU (Lubomír Dvořák - Lampa)

(*17. 4. 1946 † 3. 7. 2004)
Od roku 1969 kytarista a zpěvák brněnského Příboje, se kterým prožívá jeho nejslavnější období. Po emigraci v roce 1981 se usazuje v Kanadě. Na muziku však nezanevírá, hraje s krajany, spoluorganizuje např. 5.celosvětový potlach v Bush River a sám skládá.
Začátkem července uplynulo 10 let, co předčasně odešel.
S touto písničkou si na něho vzpomeňte.

Linda

Nahráno v roce 2003 u řeky Yukon.

Příboj - Lampa a Žanek Němeček

Příboj - sedmdesátá léta(Lampa druhý zleva)

Příboj - Lampa coby Strašidlo (druhý zleva)

Příboj - sedmdesátá léta (Lampa zcela vpravo)

Lampa při výkonu kovářského řemesla

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
41111811
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tom
Za dva roky to bude 20 let co Lampa odesel... meli by jsme udelat Lampoviny... tady v Kanade...
Ringo
Písnička s úžasným kouzlem jak po stránce autorské, tak interpretační.Měl jsem štěstí zastihout Lampu v roce 1981 ještě ve Svojšicích a na Portě. V době skoro současné mě zaujala v jeho podání písnička Vyhaslý oheň.
Eduard Blaha
Diky za vzpomínku na Luboše-Lampu se kterým jsem vyrůstal a chodil do školy na Mendlák.Oba jsme bydleli na ulici Křižkovského v Brně.Jeho otec vedl ve škole loutkové divadlo,které se těšilo velkému uspěchu.Byl také spoluzakladatelem Naší osady Wampir.Prožili jsme spolu krásné vandr-období.Naposled jsme se viděli když jsme spolu jeli na vojnu já jel na čáru do Pomezí a on rukoval k hradní stráži.Probírám už poměrně zašlé fota z naších vandrů,bohužel osud mu odměřil jen krátký čas....Fredy z STO Monsun Brno
DAGMAR
DÍKY ZA HEZKOU VZPOMÍNKU. LAMPY JSEM OSOBNĚ POZNALA SNAD V ROCE 1975. STÁL TAKY U ZRODU BÍLOVICKÝCH \\\"ŠMIDLI BOYS\\\"
DNĚŠNÍCH \\\"DĚDKŮ Z BÍLOVIC\\\" KTŘÍ V TĚCHTO DNECH SLAVÍ 37 VÝROČÍ VZNIKU. I U JEJICH KOLÉBKY STÁL \\\" LAMPA\\\" A VŠICHN I NA NĚJ /BOHUŽEL UŽ JEN SE SLZOU V OKU/ MOC RÁDI VZPOMÍNAJÍ.
I POSLEDNÍ ZE ZAKLÁDAJÍCÍCH ČLENŮ \\\\ů DĚDKŮ\\\" MILOŠ PECH. JE MU 88 LET. DODNES HRAJE NA KYTERU A JEZDÍ NA KOLE. O NĚJAKÝM STÁŘÍ A PODOBNÝCH VĚCECH NEC HCE SLYŠET. JEHO KRÉDO JE. \\\"\\\" DOKUD HRAJU A JEZDÍM NA KOLE..TAK ŽIJU.\\\" ZDRAVÍ DÁŠA
KAMI
Kdo by z nás stále ještě žijících brňáků nevzpomínal na trampské pěvecké legendy šedesátý let tedy na Mariňáky, Vavasatch a Příboj.
Kamarád Lampa začínal v Příboji když já a moje nejdražší jsme už byli v emigraci.
Přesto jsem si s oblibou poslechnul nahrávky Příboje, která nám pravidelně posílal kamarád Jura Cancák. Kamaráda Lampu jsem osobně potkal až v roce 1981 kdy jsme po prvé mohli navštívit naši starou vlast. Setkali jsme se na Jihlavce u Lutnařů s mnohými kamarády, na potlachu svolaném k našemu přivítání. Mezi mnohými starými pardy a kamarádkami tam byl i kamarád Lampa, který nám tam všem pěkně zazpíval na uvítanou. Rázem mně bylo jasné, že kamarád Lampa byl výraznou osobností Příboje. Nikdy nezapomenu jeho srdečný smích a strhující životní elán. Škoda, že tak tragicky a časně zhasla svíce jeho života. A tak doufám, že i kamarád Lampa sedí se všemi již odešlými kamarády u věčného táboráku - tam za tou duhou.
KAMI
Slim
Děkan! Těžko hledám slova.