Písnička na víkend: ZÁŘÍ (Alibaba)

Nastalo nám září, měsíc jasných jiter. Dým stoupá přímo k jitřní obloze a vzduch je křišťálový. Cosi se změnilo proti vlahým srpnovým noclehům pod jasnou oblohou – mezi tiše se otáčející souhvězdí vstupuje již brzy po půlnoci na jihovýchodním obzoru mrazivý Orion a neomylně zvěstuje konec letních cest. Blíží se podzim.

Ale užijme se ještě dneska Září. Září od Alibaby.

Foto: Linda

Olomoucká kapela Alibaba vznikla v roce 2000. Od té doby prošla mnohými změnami – jak v obsazení, tak v pohybu žánrovými šuplíky. V jejich skladbách můžete slyšet od folku přes blues a swing až k rockovému šmrncu. V současné době hraje ve třech : Miroslav Vepřek - kytary, zpěv, Jarmila Vepřková - zpěv, perkuse a Jiří Krbeček - kytary, foukací harmoniky.
Zdatně se pohybují v hudebních soutěžích, prošli několika ročníky Porty, dále oblastními i finálovými koly Moravského vrabce, soutěžili o Krtečky na festivalu Zahrada, na Mohelnickém dostavníku, zahráli si na Blues Alive a také na některých menších festivalech, kde ale soutěžení není hlavní náplní akce.

Písnička „Září“ je z v pořadí druhého ze čtyř alb „U severní trati“ z roku 2006. Text napsal kapelník Mirek Vepřek a hudebně se podílela celá kapela. Skvělý klip vytvořil Jirka Krbeček, který je, mimo jiné, v tomto oboru mistrem.

Foto je z archívu kapely...

Foto: Carmen

Citace na začátku článku je Miroslava Nevrlého - Náčelníka.

Všech 78 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
2176516
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.