Písnička na víkend: ZÁTOKA (Greenhorns)

Písnička, při které někteří uroní nostalgickou slzu dojetí a jiní pouze pronesou něco o profláknutém cajdáku, je přesto stále jednou z těch písní, které se zpívají na slezinách i ohňů dodnes a pomalu ji potkává osud trampské "lidovky". Z původního originálu Rock, Salt and Nails ji na Zátoku otextoval Marko Čermák a to nejprve pro svoji skupinu White Stars, ačkoliv největší slávu ji zajistilo až pozdější hraní mezi Greenhorny.
Videoklip byl natočen počátkem sedmdesátých let ve známém lomu Alkazar na břehu Staré řeky - Berounky a to již se skupinou Greenhorns.
V dnešní době ji hraje skupina Paběrky.

Greenhorns - Marko Čermák stojí uprostřed v tom bílém velkém pomačkaném stetsonu

Předchozí Písničky na víkend:

ZÁŘÍ (Miki Ryvola)

PSÍ ŽIVOT (Paběrky)

KARABINA (T.E. Band)

BLÁZNŮM PÁR (Falešná karta)

HEJNO VRAN (Wabi Ryvola, zpívá Miki Ryvola)

OSADO, NASHLEDANOU (Jiří Vašíček)

BAREVNÝ STÍNY (Hoboes)

HOBO (Hoboes)

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
622111913
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Vláďa Kadlec
Greenhorni mají písničku Zátoka pěkně zaranžovanou. Nechápi jen, proč my Češi tak často měníme a mršíme původní verze či originály. V původní verzi Rock Salt and Nails, pokud v tonině Cdur, nikde není akord G7 ani Fm, ale pouze C, Am, F. Ve 3.a 4.taktu je F, v 11.a12.taktu je po Am taky F.
Hanka - Marmota
Nevím, co myslel O Cangaceiro, ale mně to hlásí, že autor videa nepovoluje prohlížení jinde než na YouTube. Čili v tom vloženém okně tady se to nepustí, člověk se musí prokliknout jinam.
Tony
My jí tady nikde ke stažení nemáme, jenom ten klip k prohlížení a k poslechu. Tak nevím, co tím myslíš.
O Cangaceiro
Proč nejde stáhnout zátoka? Pavel