Písnička na víkend: ZLATO SEVERU (Scarabeus)

Dnes skoro poněkud zapomenutá skupina Scarabeus byla jednou z prvních, která hrála moderní trampskou písničku a spolu se skupinou Hoboes byla jejím průkopníkem. Na Portě 1969 se stali vítěznou skupinou v oblasti trampské písně. Rok nato na Portě 1970 se úspěch opakoval. S Českou televizí spolupracovala na seriálu Dobrodružství šesti trampů. U Pantonu jí také vyšla gramofonová deska s živými nahrávkami z Porty 1969.
Zúčastňovali se Folk a country festivalů v Praze, měli samostatné celovečerní programy v pražské Malostranské besedě, o jejich vystoupení byl všude mimořádný zájem. Přesto však v roce 1974 ukončili svoji existenci.
V roce 1998 se skupina po čtyřiadvaceti letech schází v původním obsazení a po období zkoušení začíná znovu koncertovat, ale ne moc často.

Níže uvedený klip známé písně ZLATO SEVERU (která se někde zpívá pod názvem RUM NÁM DÁVEJ) s kapelou natočila Česká televize v roce 1972 a je to dobrý...

Scarabeus
Fotografie byla převzata z webové stránky kapely

Všech 95 předchozích Písniček na víkend najdeš ZDE!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
10211162
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Viky
Dobrá muzika,pamatuji z porty v Ustín/Labem;-);-D