TRAMPSKÉ MUZEUM - placky z 9.celosvětového potlachu 2014 v Národním muzeu

Kamarádi a kamarádky, další zpráva o přírůstcích ve sbírkovém fondu Trampské muzeum v Národním muzeu. Ve sbírkách s trampskou tématikou, které jsou uchovávány pod správou a ochranou Národního muzea přibyly nové exponáty z 9.celosvětového potlachu konaném na Bombala River v Austrálii. Děkujeme kamarádům co připravili potlach a udělali upomínkové placky, placky pro vítěze soutěží, dva druhy odznaků a vlajku 9.celosvětového potlachu.
Na stránkách Národního muzea se můžete dočíst, že skončila největší výstava o trampingu na světě s názvem Trampská abeceda. V prostorách Národopisného muzea - Musaion, Letohrádek Kinských, Kinského zahrada 98, Praha 5 je nyní drobná presentace, která představuje některé z darů poskytnutých veřejností. Díky doplňujícím informacím návštěvníci zjistí, jak s nově nabytými předměty pracovníci Národopisného muzea naloží. Presentace je průběžně aktualizována a obměňována, objeví se nové přírůstky do sbírkového fondu Trampské muzeum v NM. Těmi nově vystavovanými exponáty jsou předměty z 9. celosvětového potlachu.
Děkuji pracovníkům Národního muzea za podporu činnosti našeho spolku / název dle Nového občanského zákoníku / Naše muzeum, o.s., a dále za rychlost s níž nové přírůstky vystavují.
Presentace darů s trampskou tématikou umožňuje všem návštěvníkům Prahy pochopit, že myšlenky kamarádství a lásky k přírodě jsou vlastní všem trampům, mladším i starším na celém světě.
Vám všem co jste dočetli až sem zalamuji palec a zvu na „presentaci darů s trampskou tematikou“ do Národního muzea.

Paddy
na Naše Muzeum o.s.

Kontakty pro případné další dárce, kteří by rádi rozšířili sbírky trampské expozice Národního muzea:
Miroslav Navrátil - Prcek (Hradčany u Tišnova): prtis@volny.cz
Miloš Černý - Paddy (Praha): MilCerny@seznam.cz, tel: 604 787 168
Zuzana Poláčková (Brno): z.polackova@email.cz

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
9717718
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
sMRKOVSKY VACLAV
mOC DOBRÝ, ZKUSÍM NAJÍT HISTORICKÝ ARTEFAKT, Z DÁVNÉ DOBY. mONTANA:cool: