Uzávěrka 41. ročníku trampské literární soutěže TRAPSAVEC

Je tady konec ledna a to je neklamné znamení, že se blíží vyvrcholení tvůrčí části 41. ročníku Trapsavce, jímž je uzávěrka 28. února 2015. Věřím, že naši autoři pilně píší, promýšlejí nejlepší nápady i formulace a připravují své práce k odeslání. Vy ostatní, kteří ještě váháte, nebojte se provětrat mozkové závity anebo šuplíky a pošlete nám své povídky a básně.

Příspěvky pomalu, ale jistě přibývají, i když největší nápor přijde až v posledních únorových dnech. Účast zatím vypadá slušně, jediné kategorie, které zatím nemají moc příspěvků, jsou obě do 23 let. Snažíme se pracovat na propagaci, ale i přesto bych rád požádal ty kamarády, kteří pracují s dětmi a mládeží, aby nám pomohli a trochu naši soutěž zpopularizovali – soutěž je určena nejen pro trampy, ale i pro woodcraftery, skauty, rovery, vodáky, horolezce, ochránce přírody, oddíly TOM a podobně. Získáním nových mladých talentů získáte nejen naší hlubokou vděčnost, ale i zajistíte Trapsavci další světlou a svěží budoucnost. Vězte, že jsme vděčni za každý příspěvek do soutěže a na všechny se moc těšíme. A pro lepší motivaci, pro ty, kteří se trefí a pošlou letošní příspěvky č.1, 50, 100, 150, 200 atd., jsou připraveny výhry – jeden výtisk Trapsaveckých Miniatur dle vlastního výběru zdarma.

Ceny Trapsavce 2015...

Zatímco se nám scházejí příspěvky, běží i další přípravy letošního ročníku. Zdárně probíhají jednání s úřady a majiteli pozemků na vytipovaném místě pro letošní slavnostní oheň, pilně se pracuje na cenách a camrátkách, připravují se zvadla a lístky do tomboly, hledám kapely pro Trapsavytí, je víceméně vybrána porota – její složení zatím nechci do uzávěrky zveřejňovat, snad ale mohu prozradit, že proti minulému ročníku bude dost jiná, neboť z té loňské zůstane jeden jediný porotce, ostatní budou noví.

Jeden u ohňů Trapsavce.
Foto: Višňák

Co se týká vydavatelské činnosti v rámci naší soutěže, i ta pokračuje, v lednu byly na našich stránkách www.trapsavec.cz představen v rámci nové podedice „Hříchy porotců“ Belmondův sborník s názvem „Jsme trampové, lidé všelijací“, který je v únoru následován sborníkem Kiďákovým „Toulavej nejen v písních“. Pokud vše půjde dobře, do Trapsavce vyjdou ještě čtvery Miniatury, o nichž prozradím to, že všechny budou z tvůrčích dílen dam - autorek.
Na stránkách Trapsavce najdete v pdf formátu ke stažení i kompletní sborník všech loňských příspěvků, stejně tak i návod, kterak si ho po vytištění svázat. Pro tombolu na Ohni je připraveno několik hotových výtisků jako výhra.
Chystá se vydání i sborníčku z podzimní Trapsavecké sleziny v Těnovicích, která vloni byla na téma „Trampové a vodáci“. Jen tak mimochodem, trapsavecká slezina v Těnovicích bude i příští rok, opět začátkem listopadu, ještě dumáme nad tématem, ale na ohni ho zcela jistě vyhlásíme.

Propozice letošního ročníku najdete v záložce na stránkách www.trapsavec.cz v rubrice "Ke stažení" a pro jistotu je připomenu i zde:

A ještě tradičně jedno starší video z ohně Trapsavce (pusť si zvuk)

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
13918202
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.