Výroční oheň Sajtny Jóbsko

Trampský spolek Sa-Jó vznikl před 16-ti lety stmelením trampských osad v brněnském Jundrově (název je zkratkou Sajtna Jóbsko). Guvernérem je kamarád Kapsa a flek mají opravdu moc pěkný. Pravda, letos vinou dešťů pekelně podmáčený... Leží severovýchodně od Velké Bíteše u Katova, konkrétně je to krásná loučka obklopená smrčinou v údolí potoka s poetickým názvem Blahoňůvka.

Na flek ještě před Sa-Jó jezdila v letech 1973-1979 brněnská osada T.O.Rowers. Byl například v roce 1973 dějištěm 30-tého výročí osady, z něhož jsou fotky od Jordána (Díky!) . Také mívali na fleku nádherný 11-ti metrový totem . Ostatně letos se osada vrátila takříkajíc na místo činu, když v čele se šerifem byli tahouni celého sobotního hudebního večera.

Totem T.O.Rowers

30.výročí T.O.Rowers - flek

30.výročí T.O.Rowers - hry

Pořádající osada byla na fleku tradičně již od čtvrtka a chystala potlachoviště.

My jsme s kamarády muzikanty dorazili až v sobotu podvečer. Již z dálky bylo slyšitelné, že na flek bez problémů trefíme a muziky bude hodně. Hrálo se již od brzkého odpoledne a postupně se přidávali další dorazivší kamarádi.

Se soumrakem byl zapálen oheň a guvernér nás přivítal na již 16-tém výročním ohni, letos s opravdu hojnou účastí napříč osadami i generacemi.
Vzpomenuli jsme také na kamarády, kteří už s námi k ohni neusednou. Bohužel v poslední době se v trampském „lese“ kácí vydatně.

Pak už ale dostala prostor opět muzika. Představila se celá plejáda hlavně brněnských kytaristů plus nesmím zapomenout na růži mezi trním, Zuzku. Všechny jmenovat a třeba jen popsat skvělou atmosféru je nemožné, proto snad alespoň fotky dokáží vypovědět něco o atmosféře a živelnosti hraní.

Jako zpestření působil štáb kabelové televize HBO, který celý potlach natáčel a jistě z akce vytvoří vtipnou sondu o stavu trampingu na Moravě.

Letos bylo na půlku října nezvykle teplé počasí, někteří zvládli akci jen v kraťasech, odpovídala tomu také rychlost vypití piva. Ti, kteří zůstali až do neděle, si mohli ráno užít louku sluncem zalitou a teploty bezesporu letní.

Závěrem patří dík pořádajícím za pěkný zážitek a napřesrok zase AHÓJ!

Zátiší s rezavou..

Foto: Fenik , Linda a Jordán - archiv T.O.Rowers

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
7411013
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Slim
A pak ,že jsou jenom Brdy ....:-)
Jana
Ahoj,díky za krásný článek a fotky.Jana.