Vzpomínkový koncert v Mohelně 23.5.2015

BůčekV sobotu, 23.května, se v Mohelně uskutečnil vzpomínkový koncert na kamaráda, muzikanta a spoluzakladatele skupiny Kamelot, Radka „Bůčka“ Michala, od jehož nečekaného odchodu letos uplyne už 20 let. Bůček zazpíval ihned v úvodu z nahrávky písně „Já zas jak dřív“ a celou akci tím odstartoval.
Těžko si lze ale představit horší počasí pro venkovní koncert než to, které vládlo v sobotu nad Mohelnem. Pršet mělo už od úterka, ale když déšť stále nepřicházel, všichni doufali, že by snad v sobotu to počasí mohlo nějak vyjít... Nevyšlo. Nekompromisní provazy deště se snášely na fotbalové hřiště – dějiště koncertu a vyhlídky na zlepšení byly prakticky nulové. Naštěstí tramp obecný je tvor odolný a tak se nakonec postupně sešlo více než 1500 kamarádů, kteří i v tak šíleném počasí na akci přišli, zavzpomínali a vytvořili skvělou atmosféru. Velký dík patří i pořadatelům, Sdružení dobrovolných hasičů v Mohelně, kteří tak obří akci zvládli na výbornou a jen zlí jazykové mohou tvrdit, že si přesně tohle psí počasí nahoře objednali, aby nemuseli jezdit hasit a mohli se naplno věnovat organizaci koncertu :).
Moderování se ujala zkušená dvojka Vašek Souček a Honza Dobiáš, která před sebou měla více než osmihodinový hudební maraton. Na pódiu se postupně střídaly kapely zvučných jmen, příchozí se bavili, rumu a čaje se vypilo sakravíc než obvykle, takže i přes nepřízeň počasí si to většina účastníků užila.
V následující fotogalerii máte možnost tam být trošku s námi, ale věřte, že mokro a zima byl ve finále celkem očistec. I muzikanti se pozastavovali nad tím, jak neskutečně věrné je tohle publikum. Roman Horký ho dokonce nazval trampskými ultras.

Prší již od prvních tónů startéra koncertu – pardubických Marien

Marien

Druzí v pořadí Wabi Daněk s Milošem Dvořáčkem

Publikum odhodlané, notující si s Wabi Daňkem jeho největší hity

Kapela Tiebreak s Františkem Nedvědem vytáhla také starší kusy, ještě z dob společného vystupování bratrů Nedvědů

Skvělý kytarista a zpěvák Petr Kocman s Fr. Nedvědem

Žalman a spol. ve své klasické sestavě zahráli jako čtvrtí v pořadí, převážně svoje osvědčené a oblíbené písně

Žalman a Míša Hálková, dva krásně ladící hlasy

Věrné publikum, které není z cukru ani náhodou!

Skvělá brněnská Karabina s králem banja Merlinem

Kapelník Čiča (uprostřed) vtipně objasnil Bůčkovu sounáležitost s jeskyňářskou klikou okolo Karabiny – jeho tělo bylo jaksi nevhodné k lezení do úzkých škvír jeskyní a tak plnil funkci hudebního týlového zabezpečení.

Miki Ryvola s Nezmary – člověk je může slyšet posté, a nepřestává žasnout, s jakou lehkostí se dá hrát… Publikum je ani nechtělo pustit z pódia, až pan ředitel festivalu Vladimír Chromeček musel výhružně zvednout obočí, že už máme skluz, vážení…

MIKI – co dodat…

A pršet nepřestává…

Hop Trop nezklamal, vytáhl klasický fesťákový repertoár a publikum bylo nadšené

Hop Trop – Huberťák, Samson a Šroub – letos už 35 let spolu

Večer vrcholí – nastupuje poslední kapela – Kamelot, se kterým Bůček strávil svá nejlepší hudební léta

Kamelot svými starými songy vzpomněl na dobu, kdy je s Romanem hrál a zpíval Bůček.

Ti nejvěrnější vydrželi až do úplného finále a zpívali jako o život.

Poslední píseň zpíval s Kamelotem pražský muzikálový umělec Bohouš Josef – netradičně podaná Bůčkova oblíbená „Já zas jak dřív“ zněla do mokré noci…

Více fotek z akce Vlastíka Franty najdeš ZDE.
A u Lindy ZDE.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
104111822
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Máša
Za pořadatele všem moc děkujeme
Lucie Pánková
Byl to krásný koncert, ale to počasí fakt drsný. Kdo tam byl a vydržel, klobouk dolů!:-)