Zavírání Oslavky 2016 – a jedna skvělá zpráva navíc!

Druhou prosincovou sobotu proběhlo na skřipinském tábořišti v údolí řeky Oslavy symbolické ukončení sezóny, tak trochu pozdně Mikulášské. Bývá to poslední příležitost před vánocemi s lidmi okolo Oslavky, ať již místními chataři nebo jen příznivci údolí, se společně potkat, pobýt spolu a společně si zazpívat. Mnozí to vzali vandrem – počasí bylo přívětivé a podvečerní nálada na Oslavce byla poetická a jiskřivě mrazivá. Nebe čarovalo s červánky rozfoukanými po nebi a řeka tiše ševelila pod tenkými ledovými pláty na vodě.

Podvečer na Skřipině

Řeka ledem oděná

Přišel mezi nás i Vítek Aldorf. Starosta blízkých Oslavan a hlavní hnací motor v protestu proti plánované přehradě na Oslavce. Jistě jste mnozí zaznamenali a mnozí i podepsali petici proti výstavbě přehrady – vodního díla Čučice. Vítek nás přišel seznámit s novými skutečnostmi. Dva dny před našim setkáním byl odvolán ředitel Povodí Moravy Jan Hodovský, zadavatel Technicko-ekonomické studie proveditelnosti přehrady. Nakolik mu byla osudná právě tato kauza, jaké bylo politické pozadí jeho odvolání a jak to vlastně celé bylo, o tom můžeme vést dlouhé debaty. Nicméně čerstvá informace od dr. ing. Antonína Tůmy, který je do jmenování nového generálního ředitele pověřen vedením Povodí Moravy, je, že ukončují jakékoli kroky ve věci VD Čučice a nebudou se touto záležitostí jakkoli dále zabývat. Což je samozřejmě zpráva naprosto skvělá!! Je třeba ale zůstat stále ve střehu… Ráda bych poděkovala všem, kdo se podíleli na společné práci – všem těm, kteří neúnavně distribuovali petice a nepřestali věřit, že vynaložené úsilí nebude zbytečné a že se nám údolí podaří zachránit. DÍKY!!!

Vítek Aldorf – smějící se muž s hrnkem kávy, nám udělal velkou radost

Už je ale čas na hraní – muzikantů se sešlo požehnaně a hraní to bylo opravdu velkolepé

Přijeli i kamarádi ze zahraničí, Pedro a Kali z Pekaringa

Martička a Móka, dobré duše z údolí

A veselóó bylo:)

Jídla a pití plný stůl

A dlouho do noci se hrálo, tož pěkně jsme tu sezónu ukončili.

A vzápětí zase začíná sezóna nová, tak ať je nadějeplná, že údolí zůstane ve své kráse zachováno a my se ve zdraví zase brzy sejdeme!

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
31117137
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
šmidla
Obkľúčená samými zlými správami, prišla jedna fantastická. Veľká veľká radosť.