BLUES DŘEVORUBCE - znovuzrozené písničky WABIHO RYVOLY

Zhudebněné texty písní WABIHO RYVOLY, ke kterým se nedochovala melodie…

Roman Pokorný

Jo, to samo o sobě zní hodně zajímavě, nicméně člověk je už opatrný, co se týče různých objevených „neznámých písní Wabiho Ryvoly“ a interpretů, kteří si na Wabiho písničkách přihřívají svojí polívčičku.
Mojí opatrnost v případě připravovaného CD Blues dřevorubce zcela rozptýlil brněnský kamarád Slim, na jehož názory a doporučení – to se týče ryvolovek – dost dám. Pak jsem měl tu možnost poslechnout si celé album a je to vážně dobrý. Wabiho písničky mám za ty roky hodně naposlouchané a ne jen tu menšinu, která se neustále periodicky hraje na rádiích a objevuje na CD, ale i těch, které nejsou tak ve známosti, k velké škodě všech. A myslím si proto, že se Roman Pokorný zdařile (a pokorně :)) trefil do Wabiho stylu.
Uzavřu to, prostě jsou tu konečně nové písničky Wabiho Ryvoly … a z toho mám radost.
A radost má být sdílená, tak o připravovaném CD Blues dřevorubce a vítané podpoře jeho vydání najdeš více v následujících řádcích a odkazech

(Tony)

---------------------

Sekera, pila, pořez a mozoly. Později trpělivost, mravenčí práce a poslední pohlazení dřeva, než jej pošlou do světa.
Takto nějak si lze představit i pracovní proces tvorby zpěvníku a nové desky Romana Pokorného nesoucí název "Blues dřevorubce". Z hrubého polotovaru Wabiho textů, jenž mu byly věnovány Alanem Ryvolou, stvořil Roman ojedinělé album doposud nikdy nezazpívaných textů, které čekaly dlouhá léta ve zpěvníku, aby jim s požehnáním rodiny Ryvolů, mohl vdechnout nový život.

(Miroslava Klimešová)

Roman nyní vybírá na realizaci svého projektu potřebný obnos, tak neváhej a podpoř tento projekt na hithitu, protože čas běží a je neúprosný. Cílová částka 250 000,- Kč musí být vybrána do 4. března 2023.


Co všechno si za tvojí podporu pro tebe Roman nachystal najdeš v odkazu: ZDE

--------------------------

Dál a Dál

Blues dřevorubce

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1223121
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Béďa
Křest CD proběhl v Brně na Musilce na Letokruzich a tady je pár obrázků...
https://beda-vh.rajce.idnes.cz/2023_03_31_LETOKRUHY_aneb_poselstvi_WABIHO_RYVOLY_-_Musilka_Brno/
Aki
Znám člověka, který taky (podle mě velmi zdařile)zhudebnil pár textů z Wabiho potůstalosti, ke kterým se nedochovaly melodie. Písničku(ani text) jsem neznala a při prvním poslechu jsem si říkala, to je od Wabiho. Při druhém jsem dospěla k názoru, že by se se to nejspíš líbilo i Wabimu.
Na takovémto ,,přihřívání polívčičky\" nevidím nic špatného, podle mě to je důkaz, že Wabiho písničky i texty mají lidem stále co říci.
Drobek
Těším se, až si pustím celé album, bude to výjimečný projekt. Co jsem slyšel, jakoby opravdu vypadlo z pera Wabiho. Drobek, T.O.Roza